Kiivi-express

crepes

1 lautasellinen tai kulhollinen

Valmistusaineet

1 annos (noin 30 g) Kellogg’s® All-Bran® Regular -hiutaleita
1 kiivi
1 dl mustikoita
Noin 10 murskattua hasselpähkinää
1 ½ dl maitoa

Kellogg’s® All-Bran® Regular -hiutaleita, kiiviä ja banaania

crepes

1 lautasellinen tai kulhollinen

Valmistusaineet

1 annos (noin 30 g) Kellogg’s® All-Bran® Regular -hiutaleita
1 kiivi
Puolikas banaani
Noin 10 murskattua mantelia
1 ½ dl maitoa

Kellogg’s® All-Bran® Plus -hiutaleita, vadelmia ja banaania

crepes

1 lautasellinen tai kulhollinen

Valmistusaineet

1 ½ dl jogurttia
1 annos (noin 40 g) Kellogg’s® All-Bran® Plus
-hiutaleita
1 dl vadelmia
Puolikas banaani

Mansikka-banaanismoothie

Keitto

1 iso lasillinen
Tällä reseptillä valmistat herkullisen ja kuitupitoisen smoothien. Banaani ja mansikka sopivat loistavasti yhteen, ja lisäämällä hieman appelsiinia mausta tulee vieläkin parempi.

Valmistusaineet

1 banaani
10 tuoretta tai pakastettua mansikkaa
1 dl jogurttia
1 dl maitoa
½ dl (noin 20 g) Kellogg’s® All-Bran® Plus -hiutaleita
2 rkl puristettua appelsiinimehua
(Hiukan raastettua appelsiininkuorta)

Tee näin

  • Kuori banaani ja pilko se tehosekoittimeen.
  • Lisää muut ainekset ja anna koneen käydä, kunnes smoothie on tasaista.
  • Mausta vielä appelsiinimehulla ja halutessasi raastetulla appelsiininkuorella.
  • Nauti!

Kiivi-banaani-vaniljasmoothie

crepes

1 iso lasillinen

Kiivi, banaani ja vanilja sopivat loistavasti yhteen. Maustamattoman jogurtin ja vaniljasokerin sijasta voit käyttää myös vaniljajogurttia. Kellogg’s® All-Bran® Plus -hiutaleet paitsi tuovat smoothieen kuituja, myös tekevät sen rakenteesta täydellisen.

Valmistusaineet

2 kiiviä
puolikas banaani
1 tl vaniljasokeria
1 dl jogurttia
2 dl maitoa
½ dl (noin 20 g) Kellogg’s® All-Bran® Plus -hiutaleita

Tee näin

  • Kuori ja paloittele kiivit ja lisää ne tehosekoittimeen.
  • Kuori puolikas banaani ja pilko se tehosekoittimeen.
  • Lisää muut ainekset ja anna koneen käydä, kunnes smoothie on tasaista.
  • Nauti!

Omena-appelsiini-inkiväärismoothie

Omena-appelsiini-inkiväärismoothie

1 iso lasillinen

Valmistusaineet

Runsaskuituinen, inkiväärinmakuinen raikas smoothie.
1 omena
1 appelsiini
1 tl raastettua inkivääriä
½ dl (noin 20 g) Kellogg’s® All-Bran® Plus -hiutaleita
2 dl vaniljajogurttia tai maustamatonta jogurttia + ½ tl vaniljasokeria

Tee näin

  • Laita kuorittu ja paloiteltu omena ja appelsiini tehosekoittimeen.
  • Lisää muut ainekset. Anna koneen käydä, kunnes smoothie on tasaista.

Mehevät porkkanaiset ja kuitupitoiset skonssit auringonkukansiemenillä

crepes

16 kpl
Tavallisista skonsseista eli teeleivistä tulee helposti kuivia, joten ne kannattaa syödä tuoreina. Nämä skonssit, joihin lisätään porkkanaraastetta ja Kellogg’s® All-Bran-hiutaleita, pysyvät kuitenkin pitkään mehukkaina ja pehmeinä. Nauti juuston ja marmeladin kanssa.

Valmistusaineet

2 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus tai 3 dl Kellogg’s® All-Bran® Regular -hiutaleita
2 dl piimää
7 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 ½ dl auringonkukansiemeniä
1 dl porkkanaraastetta

Tee näin

  • Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  • Sekoita kulhossa All-Bran-hiutaleet ja piimä. Anna seoksen vetäytyä noin viisi minuuttia.
  • Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään toisessa kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää jääkaappikylmä voi pieninä paloina seoksen joukkoon.
  • Lisää joukkoon piimä-hiutaleseos, porkkanaraaste ja auringonkukansiemenet. Sekoita taikinaksi.
  • Jaa taikina neljään osaan ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille (2 taikinan osaa yhdelle pellille). Taputtele pyöreiksi, noin senttimetrin paksuisiksi leiviksi. Jaa leivät taikinapyörällä neljään osaan.
  • Paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
  • Taita kukin skonssi vielä neljään osaan.

Omena-kanelipullat

crepes

Noin 20 kpl
Nämä pullat leivotaan helposti kaulimatta tai vaivaamatta taikinaa. Kanelipullat ovat niin herkullisia, että ne menevät kuin kuumille kiville. Pullat sopivat erinomaisesti lasten tai nuorten välipalaksi.

Valmistusaineet

2 dl maustamatonta raejuustoa
½ l vettä
10 g hiivaa
1 tl karkeaa suolaa
1 dl sokeria
2 tl kanelia
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
6 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus tai 4 dl All-Bran® Regular -hiutaleita
1 raastettu omena tai päärynä
2 dl rusinoita
Noin 10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
½ dl piimää, kanelia ja sokeria

Tee näin

  • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37°C). Sekoita hiiva veden joukkoon.
  • Lisää raejuusto ja sen jälkeen muut ainekset. Lisää viimeiseksi vehnäjauhot vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Taikina saa olla melko löysää.
  • Peitä taikina liinalla ja anna taikinan vetäytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.

  • Levitä uunipellin päälle leivinpaperia.
  • Sekoita kohonnutta taikinaa kevyesti.
  • Muotoile taikinasta pullia kahden ison vehnäjauhoihin kastetun lusikan avulla. Näin taikina irtoaa paremmin lusikoista. Aseta pullat uunipellille.
  • Voitele piimällä ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Anna pullien kohota vielä 25 minuuttia.
  • Lämmitä uuni 225 asteeseen pullien kohotessa.
  • Paista pullia noin 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja saaneet väriä myös pohjaan. Anna pullien jäähtyä ritilän päällä liinan alla.

Porkkanamuffinit

Chili Plus

Noin 10 kpl
Ihanan mehukkaat muffinit saavat kauniin värinsä porkkanaraasteesta, jonka ansiosta ne myös säilyvät pitkään.

Valmistusaineet


3 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus tai 4 dl All-Bran® Regular -hiutaleita
2 ½ dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 ½ tl vaniljasokeria
2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 kananmuna
½ dl neutraalin makuista öljyä, esimerkiksi auringonkukkaöljyä

Tee näin

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita maito ja All-Bran-hiutaleet kulhossa ja anna seoksen vetäytyä noin 10 minuuttia.
  • Sekoita kuivat ainekset keskenään toisessa kulhossa.
  • Lisää kananmuna ja öljy All-Bran-seoksen joukkoon. Lisää kuivat ainekset ja porkkanaraaste. Sekoita taikinaa, kunnes se on tasaista.
  • Annostele taikina muffinivuokiin tai voideltuun muffinivuokalevyyn ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Hunaja-mantelimuffinit

Itämainen vege

Noin 8 isoa muffinia. Nämä muffinit saavat makeutensa hunajasta. Jos haluat niistä vieläkin makeampia, voit lisätä taikinan joukkoon kuivattuja hedelmiä, esimerkiksi rusinoita tai marjoja.

Valmistusaineet

2 dl Kellogg’s® All-Bran® Regular tai 1 ½ dl All-Bran® Plus -hiutaleita
1 dl hunajaa
1 dl voita
1 dl manteleita
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

Tee näin

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Sulata hunaja ja voi. Kaada seos kulhoon All-Bran-hiutaleiden joukkoon ja laita kulho sivuun.
  • Murskaa mantelit.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa ja lisää joukkoon murskatut mantelit.
  • Sekoita kananmunat yksi kerrallaan murohiutaleseokseen.
  • Kaada sitten seos jauho-manteliseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  • Täytä muffinivuoat taikinalla (jätä ¼ kohoamisvaraa). Paista uunissa 175 asteessa
    15–20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kullanruskeita.

Banaani-suklaamuffinit

crepes

Noin kahdeksan isoa muffinia
Banaani-suklaamuffinit maistuvat varmasti! Banaanin voi korvata vadelmalla, joka sopii hyvin yhteen suklaan kanssa. Vadelmia voi muutenkin lisätä banaani-suklaamuffinien joukkoon. Jos pidät enemmän miedommasta suklaan mausta, voit vähentää hiukan kaakaon määrää.

Valmistusaineet

4 dl Kellogg’s® All-Bran® Regular tai 2 ½ dl All-Bran® Plus -hiutaleita
2 ¼ dl maitoa
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl neutraalin makuista öljyä, esimerkiksi auringonkukkaöljyä
1 banaani

Tee näin

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita All-Bran-hiutaleet maidon joukkoon ja anna vetäytyä.
  • Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja sokeri.
  • Sekoita hiutaleseoksen joukkoon kananmuna ja sen jälkeen öljy.
  • Kääntele sitten jauhoseos taikinan joukkoon.
  • Viipaloi banaani ja sekoita taikinaan.
  • Täytä muffinivuoat taikinalla (jätä ¼ kohoamisvaraa). Paista uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia. Varmista tikulla, että muffinit ovat kypsiä.

Tomaatti-sellerikeitto

crepes

Helppotöinen keitto, jossa yhdistyy mehukas tomaatin ja sellerin maku.

Valmistusaineet

1 hienonnettu sipuli
1 murskattu valkosipulinkynsi
2 sellerinvartta viipaleina
Öljyä paistamiseen
1 prk (noin 400 g) tomaattimurskaa
1 ¼ dl Kellogg’s® All-Bran® Plus -hiutaleita
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl kuivattua timjamia
5 dl kasvislientä
1 maustemitta karkeaa suolaa
Mustapippuria

Tee näin

  • Lämmitä öljy kattilassa. Lisää tuore sipuli, valkosipuli ja selleriviipaleet ja kypsennä noin kolmen minuutin ajan.
  • Lisää joukkoon tomaattimurska, All-Bran® Plus -hiutaleet, tomaattipyree ja timjami. Ohenna kasvisliemellä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin viisi minuuttia.
  • Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
    Keiton voi soseuttaa sauvasekoittimella, jos rakenteesta haluaa tasaisemman.

    Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.











Chili Plus

crepes

Kuitupitoinen chiliruoka, jonka tulisuutta voidaan säätää oman mielen ja maun mukaan.

Valmistusaineet

300 g naudan jauhelihaa
1 hienonnettu sipuli
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 pieneksi kuutioitu punainen paprika
Öljyä tai voita paistamiseen
1 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus -hiutaleita
1 prk (noin 400 g) tomaattimurskaa
1 ½ dl (noin ½ prk) punaisia kidneypapuja
3 rkl vettä
1 laakerinlehti
1–2 ½ tl chilijauhetta
½ tl suolaa

Tee näin

  • Lämmitä öljy tai voi padassa. Paista jauhelihaa, sipulia, valkosipulia ja paprikaa keskilämmöllä.
  • Lisää joukkoon All-Bran® Plus -hiutaleet, tomaattimurska, kidneypavut, laakerinlehti ja vesi. Mausta chilijauheella oman maun mukaan.
  • Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  • Anna chiliruoan kiehahtaa ja sekoita välillä.
  • Mausta suolalla ja lisää halutessasi chilijauhetta. Poista laakerinlehti ennen tarjoilua. Tarjoile Chili Plus kermaviilin tai jogurtin kera.



Parmesaanikana

crepes

2 annosta
Parmesaanikana on erilainen mutta maukas ruokalaji, johon Kellogg's All-Bran® Plus-hiutaleet antavat rapean kuoren.

Valmistusaineet

Marinadi:
2 nahatonta kanan rintafileetä (noin 300 g)
1 dl italialaista salaatinkastiketta
Panerointi:
1 dl Kellogg’s® All-Bran® Plus -hiutaleita
½ rkl vehnäjauhoja
1 rkl raastettua parmesaanijuustoa
¼ tl kuivattua oreganoa
¼ tl kuivattua basilikaa
¼ tl kuivattua salviaa
1 pieni murskattu valkosipulinkynsi

Tee näin

  • Marinointi: Kaada salaatinkastike pussiin ja lisää kanafileet. Sulje pussi ja anna fileiden maustua marinadissa jääkaapissa 12–24 tuntia.
  • Panerointi:
    Sekoita Kellogg’s® All-Bran® Plus-hiutaleet, vehnäjauhot, juusto, mausteyrtit ja valkosipuli tehosekoittimessa tai käsin, kunnes seos on tasaista.
  • Kana:
    Lämmitä uuni 200 asteeseen.
    Ota kanafileet pussista ja kääntele niitä sitten All-Bran® Plus -seoksessa.
    Aseta kanafileet voideltuun uunivuokaan ja kypsennä niitä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jotta kanan kypsyys olisi juuri oikea, käytä apuna lihamittaria ja kypsennä kanaa, kunnes sen sisälämpötila on 72 astetta. Kanafileitä ei saa peittää tai käännellä kypsennyksen aikana.
    Villiriisi ja salaattisekoitus sopivat mainiosti kanan lisukkeeksi.












Muita jälkiruokareseptejä

Kuituinen omenapiirakka

crepes

Tämä omenapiirakka valmistetaan hieman eri tavalla. Sen voi myös halutessa maustaa kanelilla.

Valmistusaineet

2 dl Kellogg’s® All-Bran® Regular -hiutaleita
1 ½ dl kiehuvaa vettä
50 g voita
2 rkl tummaa siirappia
3 isoa tai
4 pientä omenaa (2 rkl sokeria omenoiden päälle)
1 kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua kardemummaa
2 rkl ruokosokeria

Tee näin

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan noin 20–25 cm).
  • Sekoita All-Bran® Regular -hiutaleet kiehuvan veden, siirapin ja voin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  • Kuori ja raasta omenat tai leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä piirakkavuoan pohjalle. Ripottele omenien päälle hiukan sokeria.
  • Vatkaa kananmuna erillisessä kulhossa. Lisää kananmuna hiutaleseoksen joukkoon.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe, mausteet ja sokeri keskenään. Lisää seos taikinan joukkoon ja sekoita kevyesti tasaiseksi.
  • Levitä taikina omenien päälle.
  • Paista uunissa noin 40 minuuttia.

Lisuke: vaniljasokerilla ja raastetulla sitruunankuorella maustettu jogurtti.

Ananaskakku

crepes

8–10 palaa
Kakku on parhaimmillaan, kun se saa seistä kylmässä vähintään kolme tuntia tai yön yli. Silloin kakusta tulee mehevä. Koristele kakku muutamalla sitruunamelissan lehdellä, niin saat siitä vielä juhlavamman.

Valmistusaineet

Pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
125 g voita
1 dl siirappia
2 tl kanelia
½ tl jauhettua neilikkaa
½ tl jauhettua kardemummaa
½ tl jauhettua inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
2 ½ dl murskattuja Kellogg’s® All-Bran® Regular -hiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
1 dl piimää

Täyte:
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
Yhden sitruunan kuori raastettuna
1–2 prk, noin 400–500 g, ananasmurskaa

Tee näin

  • Kakkupohjan valmistus:
    Lämmitä uuni 175 asteeseen.
    Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella noin viisi minuuttia.
    Sulata voi ja siirappi ja lisää ne munasokerivaahtoon.
    Sekoita keskenään mausteet, leivinjauhe, All-Bran® Regular -hiutaleet sekä vehnäjauhot. Lisää taikinaan hiutale-jauhoseos ja piimä vuorotellen.
    Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan noin 25 cm).
    Paista uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Kokeile tikulla, että kakkupohja on kypsä. Jos tikku pysyy kuivana, kakkupohja on valmis.
    Anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja veitsellä kahteen osaan niin, että saat kaksi kakkulevyä.
  • Ananastäytteen valmistus:
    Poista ananasmurskapurkista muutama ruokalusikallinen nestettä, jotta seoksesta ei tulisi liian löysää. (Voit myös käyttää viipaloitua ananasta ja pilkkoa palat pienemmiksi.)
    Sekoita keskenään ananas, Philadelphia-tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunankuori.
    Levitä puolet täytteestä yhdelle kakkulevylle ja aseta toinen kakkulevy päälle. Levitä loppu täyte kakun päälle.
    Laita kakku peitettynä jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi ennen tarjoilua.

10g vehnälesekuitua päivässä auttaa nopeuttamaan suoliston toimintaa. Yhdessä annoksessa All-Bran-muroja on vähintään 3,6g vehnälesekuitua. Ota All-Bran-murot
osaksi monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja. Huomioi että, mikäli syöt jo nykyisin paljon kuitua, voi vaikutus vaihdella.
Syödessäsi kuitupitoista ruokaa, on tärkeää myös juoda paljon vettä.